Categories
vijesti

Vijesti iz 1999

20 Jun 1999 Pojavio se nenadano Kninski Rjecnik Episode II.

18 Jul 1999 Site preoblikovan i unapredjen u Episode III, …bez vidljivih zasluga za narod.

07 Sep 1999 Pocela skola i nova sezona. Od 27 juna sve stranice Kninskog Rjecnika posjecene su vise od 10 000 puta. U dobroj tradiciji nastavljaju i dalje Zapisnicar sa prilozima Gloginja, Gula, Subota isped Maka, Bajam i Ujoliti te Djuka sa pojmovima Presa, Supati i dodatak za Potres. Kratko o potresu u prilogu Momir Skaric od Vule.

25 Okt 1999 Atencjone, atencjone! U experimentalnoj fazi, Internet Cakula pocinje sa radom – sada. Bez brestimanja molim.

15 Dec 1999 Proslo je malo vise od godinu dana od prvog pojavljivanja Kninskog Rjecnika na internetu a ide i ovo sto zovu milenijum, pa je red da se podvuce neka crta, svede racun, ili sto uceni kazu – napravi bilans. A bilans je ovo sto vidite – Episode IV. Sta ova Epizoda ima a prva (nenumerisana) nije imala? Kao prvo i najvaznije 391 prilog i 21 pisca (iliti Pisaca) svih logicnih generacija za koje se moze zaljepiti epitet “mladi”. Uz to i Virtualnu Cakulu (sada zvanicnu), Interaktivne Ulice Grada (kao zacetak neke bolje ideje koju ce dati neko od vas), Internet Radio (koji ce nadam se jednog dana pustati samo kninske bendove, ako pripomognete) i cyber mjesto na sjeverno-americkom kontinentu sto znaci brzi pristup i download. Statistike se prate od 26. juna 1999 i do sad je registrovano da su (sve) stranice posjecene preko 20 000 puta. Ako smijemo procjeniti da je od proslog novembra do 26. juna bilo bar pola od toga dolazimo do zesce cifre. Site su posjecivali ljudi sa bas svih kontinenata, a najegzoticniji domeni su npr. Island, Japan, Zimbabwe, Bahrain, Yugoslavia. Sa ovom Epizodom ja (Puki) prestajem sa “stampanjem” Rjecnika a posao preuzima Nine (politcka podobnost istog moze ze provjeriti na dnu ove strane). Sve emajle i dalje mozete slati webmestru a i Nini drito na mirnine@hotmail.com. Eto cisto da znate ove stvarcice ako nas rokne slucajno ta Y2K neman. Ja svima zelim sretnu 2000tu godisnjicu Hristovog rodjenja. Ostanite veseli uprkos svemu. [puki]

Leave a Reply

Your email address will not be published.