Categories

Svojom Stranom Ulice

OffBroadwayFreshTrashUnderground etiketa predstavlja:
Pri?u o Kninu, o ljudima i dogac

18 replies on “Svojom Stranom Ulice”

Има ли шансе да се текстови пјесама нађу на сајту ако већ неће бити музике?

Gledacemo da priloge koji su vezani za bendove obogatimo zvu?nim fajlovima, kao sto je ovaj od Dzepa na ovoj strani… Samo laganini, vragu presa…

da li mi moze neko (ko je bolje upoznat) objasniti,zasto se album machine gun-a zvao “put za nakovo” ???

Baja Bosanac i Lene, a mozda i Kmeto, su Putovali za bajino selo Nakovo, i tokom puta, a i za vreme borovka u istom, upadali su u razne avanture,.. postoje legende o tome ali ne ne sjecam se kako je bas sve to islo. Posto su oni tada bili jake face u gradu i sire, njihovo svako druzenje prerastalo je u legendu pa tako i ovo,.. Mogao je covjek cuti raznih prica o njima, i u vecini slucajeva nebitnih,.. mozda si se i ti sam tada bolje zajebavao od njih, ali nisi Lene, Baja i Kmeto.

hahah hvala,posto ovdje pored Kikiknde (gdje sad zivim) ima selo Nakovo,a nisam cuo da ima jos sela sa tim nazivom…to me je stalno interesovalo!!!

Jebemliga !?
Nisam 100% siguran da nisu bas tu isli !?
Baja je iz nekog Drenovca,.. a mozda je to Nakovo bilo samo predgrac

Pa ko prvi vidi nekoga od njih treba ga priupitati i javiti nama ovdje :)
Kad odem do Knina pitat cu Kmetu (ako se sjeca) pa cu javiti :)

Ma hajde vazi ! Javi obavezno !
Ja sam se vec najezio, i sasma treperim od uzbuc

momci,ovdje baja,moje rodno selo je drenovac,ali gostiona koju sam tu drzao zvala se nakovo,a zvala se nakovo zato sto su svake zime lovci iz drenovca isli u posjetu lovcima u nakovo,a takodjer su i ovi dolazili u drenovac,naime bili su pobratimljena lovacka drustva.. pozdrav

A ovaj projekt “Svojom stranom ulice” je jedan od najljepsih projekata koji su se o Kninu radili u zadnjih 20-ak godina. Hvala vrijednim sakupljacima i radnicima na projektu :) A posebno onima koji su stvarali muziku koja se tamo izvodi :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *